tirsdag 5. april 2011

Fiskefeberen 2011

Fiskesesongen 2010 blei noe amputert siden tvillingene tar såpass mye tid som de gjør. Og man må jo bare ta seg av barna sine og det hjelper ikke å gå å irritere seg over at man ikke får fiska. Så i hele fjor sommer, høst og denne vinteren har jeg egentlig ikke tenkt så mye på fiske. MEN! Våren kommer med sol og varme og det feberen begynner atter en gang å stige til uante høyder.

Nå er det ganske ille! Ikke hjalp det når de nye vadeskoa kom i hus heller, jeg er jo bare LITT sugen på å oppleve vading uten konstant mangel på blodtilførsel til føtter og tær og påfølgende blåfrossenhet. Så nå går hvert et ledig øyeblikk med til å tenke på fiske, sjekke nettet for gode fiskeplasser, planlegge årets fisketur, kjøre rundt å sjekke om det har begynt å bli råk i isen, studere hver en mygg som kommer innenfor rekkevidde av mine armer, trene kasteteknikker på den svinnende snøen i hagen, se på fiskeporno, binde fluer, leke med ungene, jobbe og sove. Og drømme om store klekkinger og sulten ørret, om svære fluer og digre gjedder, om saltvann og havabbor og om den alltid vriene sjøørreten.

Våren har på en måte fått en helt ny dimensjon de siste åra. Både fordi jeg venter på at fluesesongen virkelig skal  komme i gang og fordi jeg er så heldig at jeg jobber i verdens beste naturbarnehage. På den måten får jeg vært ute i skogen med ungene hver eneste dag og virkelig oppleve alt som skjer om våren. Alle veit jo at snøen smelter, at det blir varmere og etterhvert også grønnere. Men jeg lar meg stadig vekk overraske over hvor tidlig enkelte insekter og småkryp er i gang. Myggen tar til vingene allerede i februar, så fort det er en liten temperaturstigning og edderkoppene piler over snøen i mars. Og maurtuene yrer av liv så fort det kommer et solglimt og temperaturen inne i tua stiger. Det er gøy å følge med på:)

Men enda viktigere ar det at det snart er tid for å svinge tørrfluene i de lokale ørretvann:)

Tight Lines, og god natt

Esp1

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar