tirsdag 31. august 2010

Enkle gjeddefluer!

Heisann!
Kom over en fin bindebeskrivelse av gjeddefluer på OFA Webforum. Link er som følger: http://ofaforum.no/forum/viewtopic.php?t=1179&highlight=steinsfjorden

Men jeg tok like så godt og copy/pasta hele beskrivelsen inn her. Får jeg kjeft så får jeg kjeft, ikke stort å gjørra med det.
Fremgangsmåten er genial, og en boks med klar PlastiDip er allerede bestilt fra http://www.oag.no/kategori.php?kategori=43.

Ser fram til å teste!

Den tidligere nevnte fisketuren til Telemark gikk rett i dass for min del. Med magasjau og skeiv rygg egner man seg ikke for telting. Men Rico fikk godt med fisk, så revansje er allerede meldt. 

Nå om dagen prøver jeg å få til litt gjeddejakt, men kroppen har slått seg litt vrang, og en liten prolaps bestemmer stort sett hva dagene skal gå med til. Men med litt akupunktur er mye gjort. KAN ANBEFALES!

Tight  Lines!

Esp1

Man lager først vingene slik at de peker framover, både oppe og nede. Vingematerialet er her Poly Bear og annet syntetisk vingemateriale. Ønsker man tinsel til sidelinje på fisken bindes det også på:

Bilde

Bilde

Så er det bare å dra vingematerialet bakover
(må løsne kroken fra stikka for å få plassert vingen under:

Bilde

Så lager man en midlertidig surring for å holde vingen på plass,
eller man brukers en klesklype:

Bilde

Her er "limet" jeg bruker:

Bilde

Dette bruker man på hodet av flua slik at vingen står bakover. Den holder også øynene fast.
 Når hele greia har tørka tursjer man på røde gjeller med sprittursj. Enkelt og greit :D :

Bilde



tirsdag 17. august 2010

Nå er det...

... så ufattelig lenge sida jeg har skrivi noe her. Det har sammenheng med at det har blitt lite fiske i sommer, noe som igjen henger sammen med tvillingane som kom i januar:) Men det er helt greit, jeg har ikke tenkt til å slutte å fiske neste år eller noen gang for den del. Derfor er en sesong med lite fiske ikke så farlig.

Men til helga er det litt lys i enden av tunnelen. Da drar Rico og jeg til Telemark for å lure ørret i en av de bedre elvene. Så nå går kveldene med til hektisk aktivitet foran bindestikka. Det er nymfer det går i nå

Rapport fra turen kommer!

Esp1