fredag 12. mars 2010

Dobbeltrekk, sjøørret og Chile

I løpet av de siste dagers utrolige godvær har jeg fått bedra kasteteknikken min betydelig. Ikke på vann, men på snø:)  Jeg har konsentrert meg om å kaste med sjuer'n siden den er nyest og den først skal brukes. Siden jeg først og fremst bruker denne stanga til gjeddefiske, har jeg lenge prøvd å få til dobbeltrekk uten å lykkes.

Men endelig så løsna det! Målet er ikke først å fremst å kaste så inni granskauen langt, men gjeddefluene er som regel innmari tunge og da hjelper det med litt ekstra guff i kasta. En annen ting er jo at det blir veldig mye letter å kaste i vind, noe som gagner enhver kystfisker.

Jeg har også brukt mye tid på å binde sjøørretfluer, eller i alle fall fluer som jeg tror kan funke til sjøørret:) Hovedgrunnen til det er at i morgen, lørdag, skal det fiskes sjøørret!!! Syns jeg har venta lenge nå og godværet har ikke gjort ventetida no letter. Ei heller hjelper det at Thorar og Rico har reist på 5! ukers fisketur til Chile. De har riktignok hatt litt uflaks, siden de reiste ned den dagen jordskjelvet var. Så de første 14 dagene har gått med til å besøke familien til Rico og sørge for at alle har det bra. Ikke har det vært helt enkelt å komme seg rundt der nede heller, mye pga etterskjelv som det har vært mange av. 3 stk bare i går!! Men jeg snakka med dem i går og da skulle de endelig dra ned til Puerto Montt og videre til Rio Petrohue. Så skitt fiske til dem!

Men det var sjøørret jeg snakka om. Jeg har de siste 6 ukene vært hjemme i pappaperm, og selv om det er det største jeg har vært med på river fiskefeberen i kroppen. Men det er ikke lett å få gjort noe med det nå fjorden er islagt. Ikke har jeg villet reise fra guttane mine heller, det får holde at mor skal være aleine med dem når jeg begynner i jobb. Tvillinger er ikke bare bare!:) Nå derimot har isen gått og jeg skal fiske. Tenkte først å reise til Åsgårdstrand siden det skal være godt SØ fiske der og ingen is, men det er litt langt å kjøre i tilfelle jeg må kjapt hjem. Så derfor var det med stor glede at jeg fikk et tips på Skitt Fiske i går om at det var tatt SØ i Sandefjord. Så da reiser jeg dit, helt uten forhåpninger om å få fisk siden jeg er rookie på SØ fiske.

Esp1

fredag 5. mars 2010

Fiskefeber'n stiger!

Som et resultat av de siste dagers varme og sol har fiskefeber'n stigi til uante høyder! Så jeg måtte bare ut å sjekke ståa her om dagen, og som venta så det ikke bra ut.

Her er et bilde fra Hageneselva:

Mye snø og is som dere ser!


Ikke ser det stort bedre ut på fjorden heller, men fikk et tips om at isen har begynt å slippe ved Mølen og Slagen! Kanskje det blir muligheter for litt SØ snart!

Ellers går det mye tid til binding av fluer om dagen, særlig gjeddefluer. Legger opp et par eksempler:

Red Devil


HomePopper

Så da gjenstår det bare å vente på at isen skal slippe jerngrepet!!

Esp1

Åssen ser det ut der du bor? Mye is og lite åpent vann?

tirsdag 2. mars 2010

Mayfly Madness

Ny, svensk film på trppene. Og denne gangen ser det ordentlig bra ut. Har ikke sett så alt for mange svenske filmer, men de jeg har sett har ikke vært av den kvalitet vi har blitt bortskjemt med her hjemme på berget. Nilsen er noe for seg sjøl når det gjelder å lage flueporno:)





Drømmer om den tiden vi går i møte nå, selv om det ser mørkt ut med 80 cm snø og stålis på vanna... I skrivende stunde er det -3 i skyggen og +9 i sola, så da blir det å dra med seg tvillingene ut i go'været og tørrtrene litt på snøen. Er relativt rusten nå tenker jeg:)

Esp1