fredag 29. juli 2011

Båt

I morgen er den store dagen hvor båten endelig skal på vannet. Får hjelp av en bekjent med båthenger, så da slipper jeg å stresse med å få ferdig min egen:)

Var å kjøpte motor i stad. En E-Thrust 36 lbs som skal klare båter opp til 16 fot, så da burde den ikke ha noen problemer med å dytte min båt akkurat. Kjøpte den på www.skittfiske.no, men de var ikke helt klare på pris da... På nettet står den til 1199,- mens den i butikken stod til 1399,- Jeg var rask til å påpeke dette og fikk den derfor til den laveste prisen. :-) I noen butikker har de ulike priser i butikk og netbutikk, men det pleier ikke skittfiske. Så det var jo i grunn rett og rimelig.

Nå står et 110Ah batteri til lading. Jeg er litt usikker på om det er helt i orden, det virka ikke helt friskt i høst når det sto i traktoren, men jeg gir det et forsøk. Skal få et vedlikeholdsfritt 80Ah til mandagen som er så godt som nytt.

Så da satser jeg på noen feite høstgjedder i mnd'ene som kommer. Både på flue og kanonmat;)

Esp1

Sendt fra min iPhone

tirsdag 12. juli 2011

Ørret, gjedde og båt

De siste par dagene har ikke vært så gærne:) På søndagen fikk jeg vært en tur i et av de lokale ørretvanna og de resulterte i tre stk. Det var ikke vårfluer, som jeg forutså i forrige post, men bitte små døgnisser som sto på menyen. Så godt var det at jeg altid har med en "alt mulig" boks. Døgnissene som klekte var sikkert i str 20,  men en brun str 16 patachute var god nok:-)

Jeg har vært så heldig å få tak i en båt, og på mandagen tok jeg turen for å spørre en av grunneierne i et av Vestfolds beste gjeddevann om jeg kunne få legge båten hos han. Men aller først måtte jeg prøve ei ny flue. Den heter "Mört" og er handla frå favorittsjappa når det gjelder fluer, nemlig www.fiskefluer.com
Flua ser veldig bra ut og jeg hadde trua. Så i beinhard motvind la jeg den ut, gang på gang, på et sted som så lovende ut. På grunn av mye nedbør er vanntemperaturen lav, så jeg la den inne ved sivet. På 5 kastet hogg det til, og litt etter kunne jeg beskue en tass på 5-600 gram. Perfekt kroka i munnviken, noe som var bra da peangen lå igjen hjemme... Jeg stikker nødig fingrane nedi en gjeddekjeft.

Så var det innom grunneier, og det var ikke noe stress å få legge ut båten. Så da regner jeg med at det blir flere fluegjedder og noen på wobler framover.

Tight lines!

Esp1

lørdag 9. juli 2011

Pils, fluer og regn

Ute plasker regnet i bakken. Inne snurrer Fluefiske til fjells og ølkorkene spretter om hverandre. Ved bindestikka trylles det fram sirlige vårflueimmitasjoner av CdC og hjortehår. Det er vårfluetid i Norges elver og vann og jeg har ikke tenkt å bli akterutseilt.

Fluene som bindes er Elk Hair Caddis, Doubble D (sjekk siste alt om fiske) og egenskapte CdC kreasjoner. Blir det ikke ørret nå, så blir det aldri ørret:-)