fredag 28. mai 2010

Fishpond

I dag var siste arbeidsdag før 2. august!! Dette fordi jeg skal ha ferie og pappaperm i 9 uker! Det skal bli bra digg ja:)

Lønna kom også inn på kontoen i dag, så da gikk turen straka vegen ned til Skittfiske for å handle. Jeg endte opp med en GORE RANGE TECH PACK fluevest.

Har lenge gått å sikla på denne og nå kjøpte jeg'n. Tok ikke lange tida fra jeg var kommet hjem til jeg hadde flytta inn i'n og jeg må si at førsteinntrykket er veldig lovende. Nå har jeg prøvd vest, chestpack, fannypack og endt opp med vest igjen. 

Men denne er ikke som de fluevestene jeg har hatt før. Den er mye mer gjennomført og full av lommer og festeanordninger. Den har i tillegg to frontlommer med foam til å feste fluene i. Både for tørking og oppbevaring. Gleder meg til å prøve den en av de nærmeste dagene. På tide å få lurt en ørret snart å! Ikke bare gjedde:)

Tight Lines og Skitt Fiske!!

Esp1

tirsdag 25. mai 2010

Bellyboatgjedde

19.05.2010

Etter at ungene var lagt og vinden hadde løyet, begynte det å rykke i fiskelysta igjen. Lenge siden jeg hadde fått brukt bellyboaten også, så jeg heiv den på taket av bilen og kjørte de 700 meterne til nærmeste gjeddevann.



Kjekt med dedikert fiskebil:)

Vel framme ved vannet fikk jeg lempa belly'n av bilen og gjorde meg klar til å gå ned til vannet. Selvfølgelig kom det en gjeng med polakker som skulle meite etter tryte (les: mat) på det eneste stedet det er egna til å gå ut. Men de ga seg heldigvis etter fem minutter. Tålmodighet er en dyd!
Endelig var stanga rigga, vader og svømmeføtter på plass og jeg rygga meg utover vannet. Prøvde meg på østsida først siden det er lengst unna veien, men det ga ingen fangst og fluevalget var helt bak mål. Jeg har prøvd denne flua et par ganger før, etter tips fra et annet fluehue, men har ikke fått noe annet en trøbbel og tvinna wirefortom. Så også denne gangen. Flua ligger nå i søppelbøtta. Så jeg satte på en sjølbunden kreasjon; rød marabouhale, svart maraboukropp og hvitt revehalehode. Denne var en drøm å kaste, men ga ingen resultater.
Padla meg så over på vestsida av vannet og på andre kastet smalt det på ei gjedde. Gikk på med dødsforakt og rett ned til bånn. Jeg merka at den var klart større en forrige gjedda jeg tok og pulsen var høy. Etter 5 minutter med jag ned mot bånn fikk jeg den opp i belly'n og den målte over 50 cm! Ingen kjempe, men klar forbedring! Åsså på egen flue da gitt! Første gangen det óg! Vekt hadde jeg dessverre glemt...


Fornøyd ja!

Prøvde noen kast til og jaggu gikk det på en til. Dette må jo være en skikkelig rugg, for det rista i stanga og så blei det helt stille. Og når jeg la press på lina så fløtta det seg bare litt. En skikkelig rugg som har lagt seg på bånn tenkte jeg. Men nei da! Det var en liten gjeddepinne som hadde hått kroken gjennom leppa og så satt seg fast i en spirende vannlilje...

Spennende tur var det uansett. Gleder meg til neste gang!!

Esp1



tirsdag 11. mai 2010

Forløsningen!

Mandag 10. mai 2010 vil bli stående som en aldri så liten merkedag i mitt fluefiskeliv. Dette var nemlig dagen da jeg fikk min første gjedde på flue! Den var ikke stor og ga ikke den store fighten, jeg merka den så vidt på sjuerstanga, men i dette tilfellet var en gjedde en gjedde.

Klokka var 20:45 da jeg begynte å fiske. Først dreiv jeg å kødda med ei svær, gullfarga flashflue som ikke ga noe resultat. Hverken fisk eller gode kast. Så jeg bytta det en rød og hvit Muddler med Zonker fra fiskefluer.com. På første kastet, helt inne ved land, gikk gjeddepinnen på. Gleden var stor, fisken var liten. Men det gjorde ikke noe. Jeg hadde nådd sesongens første mål; Gjedde på flue! Så nå er det bare å fiske og fiske og fiske, og forhåpentligvis så øker størrelsen utover sesongen. 4 kg er drømmen for i år.

Må bare beklage for dårlig iPhonebilde, men dette var ingen planlagt tur:) Iført arbeidsbukse og Chestpack:)


Muddler

Esp1