søndag 25. april 2010

Vind og digre fluer

Som nevnt i forrige innlegg så er jeg ikke noen fan av vind og store gjeddefluer. Dette fikk jeg også merke i dag. Etter å ha traska et stykke i kanten av et nypløyd jorde, så var jeg klar til å rigge stanga. Det var overskya og vindstille. I det fllua er bindt på og jeg er klar for å legge den ut blåser det opp noe sinnsykt!! Jeg blei ikke overraska, men forbanna.

Til å begynne med fiska jeg med en popper og Vision Attack WF-F #7. Det skulle vise seg å være nærmest umulig. Kast opp mot vinden punkterte og kast med sidevind forsvant helt ut av kontroll. Irriterende... Jeg bytta etterhvert til Guideline Pike WF#7 I-S3 og det skulle vise seg å være smart. Vinden løya ikke, men kasta blei litt enklere. Det er et tungt snøre og drar seg ut under de fleste forhold. Noe fisk blei det dog ikke... Fiskemunk igjen!

Så når skatte- og feriepenger kommer blir det å investere i et bedre flytsnøre beregna på store gjeddefluer. Noen som har noen forslag?

Tight Lines!
Esp1

Huldra ved Ulevann

Jeg har ikke hatt så god tid til å skrive noe her i det siste. Dette er noe som til stadighet gjentar seg, men så er jo ikke blogging det viktigste her i livet.
Det har ikke blitt veldig mye fiske i det siste heller, men det skyldes været. Det er enormt frustrerende å kjøre forbi gjeddevannet sitt hver dag og se på isen som dekker herligheten. Jeg er ikke no særlig fan av isfiske! Men verre er det når isen har gått og flommen har gitt seg, og det blåser hunjævlær hele tia!! Jeg klarer i allefall ikke å denge svære gjeddefluer i sterk vind. Men i dag ser det lovende ut, men det blåser nok opp så snart jeg har inntatt sivkanten...

Jeg hadde en tur etter ørreten forrige helg, og da var det samma vindhelvete. Det blåste opp når jeg hadde lista meg over myra og lagt ut første flue, og vips så var all myggen borte. Men jeg ga ikke opp og til slutt fikk jeg i alle fall øye på en vakende ørret ved et annet vann. Prøvde noen kast på den, men Huldra ved Ulevann ville meg ikke vel og ordna med masse vind og trær som fanga fluene mine i bakslengen.

Trøsten er at vi ikke har kommet lenger en til April og Mai venter rundt neste sving med klekkinger, varme og mer vakende fisk:)


Tight Lines!!
Esp1