mandag 29. juni 2009

En kjapp en!

Lenge sia sist nå. Har rett å slett ikke hatt ork til å skrive. Det er så fantastisk varmt om dagen at jeg er helt slått ut. Eller er Det det at jeg har blitt 30 som er årsaken?
Det var faktisk gøy å bli 30, for jeg fikk masse fiskestæsj. Det kommer en lengre post seinere med bilder, men ramser opp litt her nå:

- Scierra Kaitum vadejakke
- Scierra hip-pack
- Kinetic bellyboat
- Guideline Quadra snelle (ørret)
- Slate Viper snelle (gjedde)
- Guideline håv
Så med andre ord, det har vært innbringende. I tilleg fikk jeg vært på Prima-Villmarksliv i dag og der fikk jeg endelig kjøpt meg stang!! Slate Clearwater #4 8,6' (9,1' med extension). Helt nydelig å kaste med (på plenen i alle fall)!
De hadde 30% på alle Slate stenger og 50% på Slate klær. Så da blei det ei Slate Mastery vadebukse óg:) En god dag med andre ord. Regner med å få prøvd litt av utstyret i morra kveld/natt når det ikke er 30•c i skyggen:)

Tight Lines!!

Esp1

fredag 19. juni 2009

Hytta

Gikk en tur ned til vannet i ti tia, og fikk konstantert at det var masse aktivitet. På 3. kastet gikk det på ei lita tryte på en stripende longleg. Hadde flere napp seinere men fikk ikke kroka noen... Duskrein og en 12 grader i lufta.

Esp1

torsdag 18. juni 2009

Freestyle Fish

Har du enda ikke sett disse gutta, så er det jaggu på tide! Dette er fiskefilmer som passer meg bra i alle falll!


Freestyle Fish - Promo 2008 from Freestyle fish on Vimeo.



Freestyle fish - Pölseströms ersättare from Freestyle fish on Vimeo.

tirsdag 16. juni 2009

Gjeddetur

På vei hjem fra hytta på søndagen blei vi innvitert med ut på fisketur i Goksjø, som ikke er så langt hjemmafra. Og Goksjø betyr en ting; masse gjedde! Denne gangen skulle det ikke fiskes me flue, men med woblere og spinnere.

Første gjedda for min del var ikke svære tassen. Kun 0,8 kg, men det skal nevnes at den sloss godt til så liten å være. Ingen sløv tømmerstokk som bare blei med inn til båten.

Den neste gjedda jeg tok skulle vise seg å ære noget større...

Gøy når man kjenner og ser at det er litt størrelse
 
Hadde ikke gjort noe om den satt litt bedre
 
 
Men opp i båten fikk vi den og vekta stoppa på 2,38 kg. Så det var ikke det beistet jeg hadde håpet på, men disk er fisk. Jeg kunne dog ikke la vær å tenke på hvordan det hadde vært å tatt disse på #7'er stanga mi... Men det kommer vel det å. Det må vel nevnes at min kjære også hadde kjenning med fisk denne dagen, men at den røyk. Fikk så vidt sett den i et sprang og det så ut som ei god gjedde opp mot 5 kg.. Hadde vi bare hatt stålfortommer! Argh! Blir nok en kjapp liten tur på skittfiske en av de nærmeste dagene;)
Esp1
 

Sluttrapport fra hytta

Fast fisk

Fikk fiska lit på fredagen. Begynte først med å stå på ei lita brygge, for så å bevege meg nedover myra. Men som vanlig ved myrfiske var det nok av planter å surra lina rundt. Fant derfor et fint sted å vade ut på. Her beit det på en liten tass på 20 cm.
Ikke store karen nei...

På lørdagskvelden blei det også tid til litt fiske. Min kjære fikk fast fisk først. Ei lita tryte tatt på spinner. Årets første på hytta. Grattis!! Sjøl fikk jeg en pitteliten ørret til, denne var vel ikke mer en 15 cm tenker jeg.
Ikke store tassen. Strammer ikke opp fortommen en gang...

Men jeg gir ikke opp fiske på hytta med det første. Det var stadige vak av fisk på mye bedre størrelser. Det gjelder bare å bli kjent med vannet.
Esp1

P.S. Begge fiskene gikk på Dady Longlegs

fredag 12. juni 2009

Rapport fra hytta


Første tur til hytta uten snø og som fluehue:) Har allerede vært nede ved vannet og tatt en søt en på 20 cm. Gikk på en daddy longleg:) Igjen... Det er fett! Hadde også et par tilslag på svart maur og ei hvit døgnflue, men ingen som kroka.

Slenger med et bilde av været for i morra. Ser ut til å bli bra kveldsfiske:)

Esp1

Heiatur

Tida var inne for å prøve seg i Heia igjen. Middagen blei unnagjort i heimen og så gikk turen oppover i 5-tia. Det var et helvetes regnvær, men vi satsa på at det kom til å gi seg litt. 
Vel oppe på Heia var det i gang med å rigge stengane og mens vi står der, kommer det plutselig en shitload med biler fulle av kids som skal på overnattingstur. Håpet sank hos enkelte, mens andre tok det hele med knusende ro. "De skal bare overnatte på sætra", blei det sagt. Noe som også stemte. Dessuten hadde vi planlagt å prøve et nytt vann!
Regnværet hadde gitt seg og vi la i vei. Etter ca 15. minutters intensiv gange kunne Ricardo melde om vann og etter 50 meter fant vi en sti ned til vannet. Det som møtte oss var et nydelig lite vann!
Et fantastisk lite skogsvann
 
Mange fine gjemmesteder for ørreten her.
Det var ikke gått mange sekundene fra vi kom ned til de første vaka var observert! Men hva spiser de mon tro? Ricardo og jeg gikk for maur og Thorar gikk for døgnflue eller mygg. 
Det skulle ikke mange kasta til før Ricardo hadde kjenning, men ikke noe resultat. Sjøl dreiv jeg å kødda fælt med liner og kasting, men det gikk da greit.
Plutselig forsvant maueren under, og jeg stramma lina. Der satt'en! En fin liten tass på 20 cm blei dratt i land og satt fri igjen. Så jeg fortsatte en stund med svart maur, men ikke noe resultat...

 Svensk hjortehårsmaur

Så jeg satte på en Dady Longlegs, den minste jeg har, og ikke før hadde den truffet vanflata så sattt det en ny liten tass på. Denne var mindre, ca 17cm, men som jeg sier; Fisk er Fisk!
Ricardo hala også i land noen ørreter på tørt og en del tryter på nymfe. Samma med Thorar. På meg blei det ikke noe mer denne dagen, da fortommen min fant ut at den skulle tvinne seg så fort jeg tenkte på å legge den ut. Brukte derfor litt tid på å dokumentere kastinga til Thorar.
 Stilstudie
Esp1

 


tirsdag 9. juni 2009

Ny greie

Driver nå å prøver ut et bloggeprogram på iphonen. Funker det så kan jeg jo blogge 'live' fra lengere fisketurer.

Dette er første forsøk.

Blei ikke tid til fiske i dag, har jobba med veranda til huset. Men det kan dere lese om på www.lulebekke.blogspot.com:) Har snakka med Thorar om en tur opp i heia på torsdag. Leie hver vår båt, og prøve å lure litt god ørret:)

Esp1

Breivann

Kloka var 07:00 da alarmen reiv meg opp av senga, klar for fisketur. Alt utstyr var gått over og gjort klart dagen før, så det gjenstod bare å våkne og slå på kaffetrakteren. Skyssen skulle være her klokka 08:00. Jeg fikk sjekka yr.no og bekrefta det jeg håpa på. Pent vær, lite vind, ikke for varmt (13c) og sprette regnbyger.

Nærmere halv ni var skyssen (Thorar) klar, og vi vendte snuta mot Vindfjell og Breivann. Det var lite trafikk på veien, så det tok ikke så lange tia nei. Mens vi sto og betalte veiavgifta kom Ricardo susende og trioen var komplett. Thorar og meg skulle møte noen på ei hytte, så Ricardo fant seg et vak og begynte å kaste.

På hytta blei det tid til en liten frokost og kaffe, før vi utålmodig kom oss ned til vannet igjen. Poenget med hyttebesøket var at vi skulle låne en båt. Problemet var bare at årene blei igjen på hytta... Mens vi satt og nøt morrakaffen ringte Ricardo og meldte om fast fisk. Nice brunørret på en 25cm og tjukk. Så da var det bare å hive seg i bilen å komme seg ned til plassen han var på.

Men der blei vi ikke lenge. Det blåste opp, og vi valgte å flytte oss for at vinden skulle komme fra en mer passende retning. Det skulle vise seg å være et sjakktrekk uten like! Vi fant oss en plass, i et lite sund, hvor det vaka stødig. Og ikke lenge etter ankomst begynte det å sveve døgnfluer rundt huene på oss. Feite, svære Vulgataer! Det blei ikke mindre aktivitet av den grunn, og Ricardo landa fort sin neste ørret. Ca 30cm tenker jeg.

Jeg har aldri vært med på noen klekking i hele mitt liv så dette var virkelig spennende å følge med på. Ricardo fortsatte å lande noen fisk, mens jeg og Thorar brukte litt lengre tid. Det bør vel nevnes at Thorar dro en som han ikke vil snakke om... Størrelse søt:)

Sjøl hadde jeg 5 tilslag på flua som jeg ikke klarte å kroke. Forbanna irriterende! Men man gir ikke opp, og det viser seg å gi resultater. Men ikke før seinere på da'n. Ricardo måtte reise i 3 tia, så vi tok farvel og fortsatte å slenge fluer i vannet. I mellomtia hadde årene kommet ned til oss, så Thorar og jeg rodde oss over på en liten holme. Men det viste seg å være helt dødt på den siden. I horisonten kunne vi i tillegg se et uvær nærme seg.

Vi rodde tilbake og regne satte inn noe voldsomt. Det hagla til og med innimellom! Og Blåste faens oldemor! Så vi satt å spiste litt og snakka mansjit i bilen.

Det løya vel etter en 30 min, så da var det ut fange fisk igjen. Thorar huka 2 på 3 minutter og sjøl fikk jeg endelig kroka en feit en på 27 cm (sånn ca;)). Det gjorde godt i en sliten kropp.

Etter dette skjedde det ikke så mye og rundt 9-tia pakka vi sammen og kjørte hjemover. Alle tre var nok enige i at det hadde vært en god dag med fiske.

Esp1

P.S. Skal prøve å få tatt flere bilder i framtia, men nå har jeg ikke tid føler jeg. Klarer ikke å stå å ta bilder når de andre fisker. Kan jo hende jeg går glipp av noe:)

Flere som villa ha bilde av Vulgataen. Thorar.

lørdag 6. juni 2009

Vision 3zone

Var en tur på Skittfiske i går, egentlig bare for å glo litt og kanskje kjøpe litt fortomsutstyr til gjeddefiske. Hadde tenkt på polyleader hurtig synk og stålwire.

Men så gikk jeg forbi restebøtta dems, med en hel bråta stenger oppi, og der så jeg en Vision 3zone 9' #7. Jeg gikk over hele stanga for å se at den ikke hadde noen slagskader o.l. De ville ha 750,- for den, og etter et lite søk på nettet med telefonen fant jeg ut at det var jo 1000+ spart:) Billig gjeddestang med andre ord.

Er klar over at dette ikke er den beste og og det mest presise utstyret man får tak i, men velger heller å legge litt mer penger i ørretstanga som skal handles inn når skatte- og feriepengene kommer.

Stanga er svart med hvit påskrift og aluminiums snellefeste. Ser litt rock n'roll ut faktisk. Og det passer meg perfect.





fredag 5. juni 2009

Vindfjelltur



I morra, lørdag, er det innvilga tur til Vindfjell for å fiske ørret, sammen med Thorstein. Er spent på hvordan det kommer til å gå. Det er meldt knallbra vær, men ikke for varmt. Det har også regna litt i det siste, noe jeg har skjønt skal være med på å øke oksygenmengden i vannet som igjen er bra for fisken.

Som nevnt i forrige post så har jeg jo knekt #4-5'er stanga mi, men har en ekstra tupp. Det som er greia er at han jeg har fått stanga av også har knekt den en gang, så ekstratuppen min er mangler ytterste leddet. Så den blir nok litt annerledes å kaste med... Klok av skade tar jeg med #6-7'er stanga som backup. Litt stor, men skulle den andre ryke igjen så har jeg en i backup.

torsdag 4. juni 2009

Føkk it!!!

Stanga er knekt... Knakk etter 5. kastet i går... Ikke hadde jeg med ekstra tuppen heller, så blei ikke mye fiske for min del. Thorstein derimot fikk ei lita tryte og en liten ørret.

Så nå har jeg ingen grunn til ikke å kjøpe ny stang i alle fall...

onsdag 3. juni 2009

Gjeddemunk

Som dere sikkert har skjønt så blei det ikke det helt store resultatet av gjeddejakta... Ser at jeg trenger ei synkeline og synkfortom. Men er ikke helt sikker på hva enda. Sliter med å få de store, tunge gjeddefluene ned på den dybden jeg vil.
Tenker på å kjøpe ei Vision Classic #6 WF F/S og MWF poly leader #5/6 fast sink.
Det burde få fluene mine ned:)
Det blei altså ikke noen særlig sukess for min del, men kjerringa fikk ei fin tryte på spinner.

I dag blir det tur opp i Heia med Thorstein for å lure litt ørret. Må få prøvd ut de flotte maurimitasjonene fra Sverige.

Esp1